Gerek ticaret gerekse de e-ticarette ana konu satılacak üründür. Yüksek stok maliyetleri sermayesiz yâda az sermayeli girişimler için engel olduğundan devreye stoksuz ticaret yani dropshipping sistemi girmektedir.
Malumunuz ticaret yaparken ürün yâda ürünlerin bulunması gerekir. Küçük bir işletme için bile düşünsek stok maliyeti oldukça yüksek tutmaktadır. Ortalama 500 çeşit ürün satacak olsak bile renk, beden seçenekleri hesap edildiğinde bu rakamlar 2000-3000 adet ürüne kadar çıkmaktadır.
Yüksek rekabetin olduğu eticaret sisteminde ayakta kalmak için yoğun stok ihtiyacı hâsıl olmaktadır. Peki, elinde sermayesi olmayan bir girişimci nasıl ticaret yapacak?
Aslında fiziki mağazaların birçoğunda da kullanılan sistem ile eticarette de yüzbinlerce ürünü sıfır maliyet ile satma imkânı doğmuştur. Dropshipping adı ile de bilinen stoksuz ticaret tüm girişimciler için büyük fırsat kapısı olmuştur.
Fiziki mağazalar her üründen 1 adet bulundurarak satış oldukça toptancıdan temin ederek teslimatı yapmaktadır. Konsinye satış olarak te bilinen bu sistem e-ticarette 1 adet ürün bulundurma zorunluluğunun olmaması ile daha çok kullanılan bir yapı haline gelmiştir.
E-Ticaret sisteminde ürün fotoğraflarının ve bilgilerinin paylaşılması satışa çıkarmak için yeterlidir. Bu sayede 1 adet bile ürün bulundurmadan satış yapılabilir.
Ürün yayınlama aşamasında, dropshipping hizmeti veren toptancılardan alınan XML linki ile tüm ürünler kısa sürede mağazalarımızda ve eticaret sitelerimizde satışa sunulmaktadır. XML dosyası içerisinde, ürünün adı, açıklaması, fotoğrafları, fiyatları, özellikleri otomatik olarak geldiğinden ekstra işleme gerek kalmamaktadır.
Satış olduğunda ürün toptancıya bildirilmekte ve müşteriye mağaza adına gönderilmektedir. Bu sistem sayesinde belki de yüzbinlerce ürünü sıfır stok maliyeti ile satışa çıkarmak ve yüksek gelirler elde etmek mümkün olmaktadır.
Drop Gelir E-Ticaret Eğitim Setimizde, dropshipping hizmeti veren 375 firma, ürünleri mağazalara otomatik yükleme sistemleri gibi birçok bilgi sunulmaktadır.
Sizin yapmanız gereken ise ürün kategorinizi belirlemek ve toptancılar ile görüşmektir.
XML ENTEGRASYONU
Peki toptancılar ile anlaştık, yüzbinlerce ürünü yüklemekten bahsediyoruz bu nasıl olacak?
Bu noktada da devreye XML sistemi girmektedir. XML, interneti kullanarak veri alışverişi yapan sistemler ve platformlar arasındaki veri iletişimini standart hale getirmek için tasarlanan bir işaretleme dilidir. Yani toptancıda bulunan tüm ürünlerin bilgilerini, resimlerini, fiyatlarını içeren ve sürekli güncellenen bir bağlantı linkidir.
Toptancıdan gelen xml mağazamıza bağlandığında anlık olarak stok, fiyat, yeni ürün güncellemeleri yapılabilmektedir. Yani tek xml ile bir kez işlem yaptıktan sonra sistem tamamen otomatik olmaktadır.
Bir mağaza için birden fazla toptancı ile anlaşarak xml linkini eklemek mümkündür.
Drop Gelir E-Ticaret Eğitim Setimizde, xml eklemek, otomatik güncellemek ve yapılması gereken tüm ayar bilgileri ayrıntılı olarak sunulmuştur.
Peki stoksuz ticaret yani dropshipping kazandırır mı? Cevabını buradaki yazımızda okuyabilirsiniz.